илюстрация ПетелВарненският районен съд призна за  виновен 30-годишен мъж за

...
илюстрация ПетелВарненският районен съд призна за  виновен 30-годишен мъж за
Коментари Харесай

На гарата във Варна: Наркоман заплаши майка си с нож, тя го напръска със спрей

илюстрация " Петел "

Варненският областен съд призна за  виновен 30-годишен мъж за опит за обир и закана с ликвидиране на личната си майка. Подсъдимият бил във влошени връзки с нея. Двамата се срещнали инцидентно на ЖП гара – Варна, при което той ѝ изискал пари, които му трябвали да си искара нови документи и да върне заем, описват от пресслужбата на съда.

Майката отказала да даде пари на сина си, при което той извадил нож и се опитал със мощ да издърпа дамската ѝ чанта от ръката й. Тя обаче реагирала бързо и съумяла да я задържи. След несполучливия опит да я ограби, подсъдимият споделил: „ Ще те убия. Така или другояче ще лежа в пандиза ". За да го отблъсне, дамата го напръскала със спрей за самоотбрана. Непосредствено след случилото се потърпевшата подала сигнал на телефон 112.  Инцидентът е бил регистриран и от охранителните видеокамери на гарата.

Деянието е осъществено на 12 декември предходната година. 30-годишният мъж страда от нездравословна приложимост на психоактивни субстанции  и не е осъждан до момента.  За всяко от съответните действия на подсъдимия бяха избрани обособени санкции, като съдът наложи той да изтърпи най-тежкото от тях - наказване от една година и два месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с три години изпитателен период.  Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР